Like Us !



Tuesday, May 17, 2011

KerJa aKu ;)

Assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh dan selamat sejahtera aku ucapkan buat korang semua lah ye . ;)
Aku doakan agar korang semua berada dalam keadaan yang sihat wal'afiat hendaknya ya . ;P

Oklah, today and now, aku nak share story dgn korang tentang apa yg aku buat pd 16 dan 17 Mei . Hehe .
Mcm korang tawu, melalui post cik Rafa, semalam adalah hari guru dan kami sambut dengan gumbira la jugak an . Hehe . Oryte, taknak membazir masa, aku sambung cerita k . Haha .

Ok, balik je dari sekolah semalam, aku pegi tlg ayah aku kat kedai . Haa, banyak jugak la kerja yg aku buat . :)
Yalah, since I kan orang yg rajin . Ahakz ! Haha . Juz kidding k . ;) Aku adala susun-susun barang kasi nampak kemas sikit kan . Haha . ;) [ mcm takde motif jer citer aku nih =,=' ]

Haa, aku nak share sikit lah about melayan customers yg tersayang ni . Yesterday, first time aku tlg ayah aku kat kedai time perniagaan . Yala, baru dpt nk menolong . Sebelum ni kan sekolah, so, tak sempat nak tlg waktu ayah aku berniaga . :) Before that, utk info korang semua, kedai ayah aku at Taman Selasih berhampiran dgn Minat . Ayah aku buka kedai pepagi dlm pukul 7 sampai 5 ptg cmtuh la . ;) Hehe . Ayah aku jual barang basah bertepatan dgn nama kedai " Segar Mart " ;) . Haha .

Oklah, nak cerr sikit pengalaman aku . Aku paling gelabah time ramai org . Yala, aku kan kira new lagi la . Mana la tawu harga ikan, ayam and sayur coz ni kira timbang punya . Huhu . Satu lagi prob terbesar aku ialah, aku taktau nama sayur and ikan . Haha . Rupa aku kenai . Mai tang nak tgk harga sekilo berapa, aku jammed la . Aku taktau nama macam mana nak key in harga . Haha . Macam poyo betul la .
Anyway, something yg aku belajar, aku kena belajar mengenali ikan dan sayur-sayuran . Hihihi .

Okla, aku nak share pix dah ni . Haha . Taktau nak ngomong apa dah . Huhu .

Pesanan : kalau kenai tuh, jangan wat sombong na . ;)

Ni some pix from me . :)
hehe . meh la beli barang .
mcm2 ada .
ya kak ? sos apa mau ? haa ? kicap ? ada . ;)
dahaga ? air ada . ;)
mcm sedap ja milo tuh . hik3 .
aku susun ni . comey kan .
sapa x gosok gigi ? ;)
Ok la . That's all for now . Keep on touch with us yeah babes ? ;)
Take care and love you all sooooo muchie !

Salam Gegiler ;
otw alek . at giant . smpt jer aku snap pix . hehe

No comments:

Post a Comment

segala yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik GITDCREW