Like Us !



Thursday, December 15, 2011

mi corazón - Part 1

Assalamualaikum . . .

Semua orang panggil aku Jay . Aku seorang budak yg biasa-biasa je . Hidup aku takde yg best . Semuanya just simple . Aku bukan seorang yg complicated . Aku ada parents . Tapi macam takde parents .

Adik beradik aku 3 orang je . Yg sulung , abang aku . Abang aku sekarang ni enjoy dgn life dia as a GAY man . Yeah , mak bapak aku tak kisah . Adik aku , tak balik rumah almost two months , pergi ikut kengkawan dia entah ke mana-mana . Aku pulak , still dengan hidup aku yg kosong . Totally kosong !

Parents aku busy dengan kerja . 24 hours kat office . Kadang-kadang almost sebulan aku tak bertentang mata dengan diorang . Yes , hidup aku memang MEWAH ! Rumah aku 3 tingkat , besar dan ada macam-macam kemudahan . Kira serba lengkaplah hidup aku nihh .

Tapi kehidupan manusia tak pernah PERFECT ! Kan ? Semua orang pun macam tu . Sebagai manusia kita tak pernah puas dengan apa yg kita ada selama ni . Tak percaya ? Hahaha , korang tanya la diri korang sendiri . One day , korang akan sedar yg hidup korang tak pernah PERFECT !

Kekurangan dalam family aku ialah KASIH SAYANG . Yess , sebab tu family aku porak peranda . Abang aku dah pilih haluan hidup dia without bantahan dari parents aku . Adik aku ? Dah ada life sendiri . SPM pun tak habis . And , that's it . No body cares about us . Oppsss , aku bukan mengutuk family aku . But this is the real life .

Ok lah , umur aku 23 . Still study dekat satu universiti yg agak terkenal di sekitar KL .
Aku solo . Belum ada GF . Aku ada kawan-kawan yg rapat dengan aku . Tapi aku biasa-biasa je . Lifestyle diorang tak sama dengan aku . Tapi aku ada seorang kawan baik @ rapat yg paling aku sayang lahh . Dia memang kawan terbaik yg pernah aku ada . Nama dia Firdaus and org panggil dia Daus .

Eventhough dia takde lah macam kawan-kawan aku yg lain , yg naik kereta sport , kasut mahal , baju sehelai almost RM500 , kasut kena ada jenama and so on , tapi aku selesa dgn lifestyle dia . Aku selalu juga hang-out dengan dia . Lepak rumah dia . Parents dia pun ok . Aku happy lahh duduk dengan family dia . Kadang-kadang tu kalau aku cuti sem ke , ada la 2-3 hari duduk rumahh dia . 

Yalah , sapa nak kisah kan ? Parents aku bukan sedar pun aku ada ke takde kann ? Hahaha .
Hidup ni memang pelik . Tapi semuanya ketentuan Allah . Aku bukanlah nak berlagak pandai . Agama aku memang cetek . Tapi , apa yg aku perhatikan , walaupun hidup Daus tak semewah aku , tapi family dia penuh dengan KASIH SAYANG . Aku yg bukan anak @ adik-beradik dia , ditatang bagai minyak yg penuh .

Ouchh , sekali aku balik rumah tu , aku rasa tenang dan aman . Macam happy je duduk dalam rumah tu .

Tapi apakan daya , aku redha dengan apa yg Allah bagi . Family aku mmg tak perfect . Aku nak buat macam mana . Mungkin ini ujian Allah . Aku kena terima . :')


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


No comments:

Post a Comment

segala yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik GITDCREW